BK jeugd 2022

Belgisch Kampioenschap Jeugd

#Girlpower

Fudji Yama jeugd liet zich op PK, VK en BK opmerken.
Op het provinciaal kampioenschap wisten 13 jongeren zich met een plaats bij de eerste 4 te selecteren voor het Vlaams jeugdkampioenschap.

U15

Onze dames van de U15 moesten vandaag als eerste aan de slag in Tielt. Alle drie hebben ze sterke judo laten zien.

Viktoria Grigoryan (-32kg) won maar liefst drie kampen en werd Belgisch Kampioen!
Amélie Wellekens (-40 kg) behaalt brons door 2 wedstrijden flitsend te winnen.
Calliopé Dooms (-48kg), ondanks het feit dat ze hele mooie wedstrijden heeft gevochten, kon ze helaas geen Belgische medaille aan haar palmares toevoegen.

Voor alle drie de dames was het hun eerste deelname aan een Belgisch Kampioenschap.

Bovendien was dit de eerste keer dat Anke als scheidsrechter voor het Belgisch Kampioenschap werd opgeroepen.

U18

De meisjes U18 wilden zeker niet onderdoen. Zij zetten de trend van zaterdag met glans voort.

Dien Marevoet (-40kg), Decha-Akkharamongkot (New) Tritsawan (-48kg) en Roos Christiaens (-57kg) behaalden een bronzen medaille!

We begonnen met 6 judoka’s aan dit Belgisch Kampioenschap en komen met 5 medailles naar huis! Een prachtprestatie van onze meisjes!