ACTIVITEITEN

Bij het opzetten van deze activiteiten is een belangrijke rol weggelegd voor ons “Zempo-team”, een aantal ouders en sympathisanten die besloten om hun steentje bij te dragen ten bate van de club. Zij zijn de draaischijf voor de meeste van de hieronder vermeldde festiviteiten.

Naast de judo-specifieke activiteiten (trainingen op drie locaties,  deelname aan wedstrijden, houden van graad-examens voor het behalen van hogere gordels), organiseert Judoschool Fudji Yama nog tal van andere evenementen. Deze zijn gericht op het tonen van wat onze jonge leden allemaal leren, het versterken van de teamgeest, het bekendmaken van onze club en onze clubhelden en uiteraard ook een beetje het spijzen van de clubkas.

Oudertraining

De kinderen motiveren om aan judo te doen? Dan kan het beste vanop de mat zelf! Onze club organiseert jaarlijks een training waarop de ouders zelf mogen meedoen en eens aan de lijve ondervinden hoe moeilijk (maar leuk) de trainingen van hun kinderen wel zijn. Er zijn zelfs meerdere ouders die na deze les, ook starten met judo.

Fandag Matthias Casse

Op 22 december 2019 organiseerden we voor de eerste keer een ‘MATTHIAS CASSE-fandag’ waarop onze eigen leden maar ook judoka’s van andere clubs uitgenodigd werden om les te krijgen van deze wereldtopper die zijn eerste pasjes op de tatami zette in onze dojo te Schelle.
Uit gans Vlaanderen en zelfs van daarbuiten namen een 200-tal judoka’s deel aan de Master class van Matthias. We hopen in de toekomst nog veel te kunnen organiseren voor Matthias en misschien ook wel voor andere leden die in zijn voetsporen treden.

Kaas- en wijnavond

Ten voordele van ons clubweekend organiseert  Fudji Yama een kaas- en wijnavond onder leiding van het Zempo-team. Om en bij de 200 aanwezigen kunnen op deze gezellige avond genieten van een ruim en spectaculair ‘kaas- en vleesbuffet’ gevolgd door een lekker culinair dessert. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om de inschrijvingsgelden voor het clubweekend zo laag mogelijk te houden.

* Tijdens de Covid-periode hebben we een succesvolle Kaas- en Bier Delivery georganiseerd om deze jarenlange traditie toch op een of andere manier verder te zetten.

Clubweekend

Alle leden vanaf 9 jaar en op voorwaarde dat ze in het bezit zijn van een gele gordel worden uitgenodigd op onze eigen clubstage voor zowel recreatieve als competitiejudoka’s. Deze gaat jaarlijks door in de Brink in Herentals. Onze leden trainen, spelen, eten en slapen een weekend lang samen in clubverband en leren elkaar op een heel andere manier kennen.
De enthousiaste begeleiding zorgt voor een leuk, sportief en gevuld programma. De enorm sympathieke kookploeg zorgt ervoor dat de magen goed gevuld blijven. Dit weekend is voor velen het toppunt van het judojaar, voor de judoka’s zowel als voor de trainers.

Clubfeest – Barbecue

Om het jaar af te sluiten, organiseren we o.l.v het Zempo-team een immens feest, met oa. een BBQ met gigantisch groentenbuffet en kinderanimatie.
Iedere Judoka die een Kyu (graden)-examen heeft afgelegd, wordt nog eens extra in de bloemetjes gezet met een mooi, handgeschreven diploma.
De uitzonderlijke wedstrijdjudoka’s en andere verdienstelijke leden worden ook gehonoreerd.
Een leuke dag om iedereen van de club op een andere manier te leren kennen dan op de tatami.

Buitengewone activiteiten:
Tomorrowland – Judo-Bier.

Buiten de jaarlijkse terugkomende activiteiten zijn er nog spontane activiteiten waar judoschool Fudji Yama zijn schouders ondersteekt. Een enthousiaste ploeg gaat bijvoorbeeld mee helpen tijdens het bekende dance-festival Tomorrowland.

We leveren ook medewerkers aan verschillende markten (jaarmarkt, kerstmarkt) om bij te dragen aan de sfeer.
Voor meer info over deze activiteiten kan je terecht bij de trainers of bij het Zempo-team.

En… sinds enige tijd kunnen wij ook ons eigen ‘Judobier presenteren dat gebrouwen is ter gelegenheid van ons 60-jarig bestaan.