Visie

“Bij Judoschool Fudji Yama kan je aan judo doen in een familiale en vriendschappelijke sfeer. Onder leiding van gediplomeerde trainers kan je, ongeacht je leeftijd, zowel recreatief als competitief judo beoefenen. Fudji Yama legt zich ook toe op het creëren van kansen: de kans voor iedereen om zich sportief, cognitief, fysiek, mentaal,… op maat te ontwikkelen.”

Missie

Iedereen kan bij Judoschool Fudji Yama aan judo doen, ongeacht zijn/haar afkomst, vermogen, leeftijd of lichamelijke conditie.

Onze werking richt zich op alle leeftijden, van kinderen vanaf 5 jaar tot veteranen. De trainingen worden georganiseerd op basis van leeftijdscategorie en begeleid door meerdere trainers.

De judosport is een complete sport die het ganse lichaam prikkelt en toelaat zich te ontwikkelen. Bovendien zorgen de mentale aspecten van de sport voor een goede lichaams- en gedragsbeheersing. Deze sport is dan ook bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld kinderen met een ADHD problematiek, maar even goed voor kinderen met te weinig zelfvertrouwen.

Onze judoschool biedt zowel recreatief als competitief judo aan, door een aanbod van trainingen aangepast aan de behoeften. Trainers worden door het bestuur van onze judoschool gestimuleerd om zich te vervolmaken door het volgen van cursussen (initiator, B- of A trainer) en bijscholingen.  

Iedereen krijgt de kans om van wedstrijdjudo te proeven, maar niemand wordt hiertoe verplicht.
De wedstrijdjudoka’s worden gestimuleerd om zo goed mogelijk te presteren.

Topjudoka’s krijgen een individuele begeleiding in samenspraak met de topsportschool of Judo Vlaanderen.

Als democratische club proberen we het lidgeld zo laag mogelijk te houden zodat iedereen lid kan worden.