Trainingen Augustus

MAANDAG [ NIEL] van 19u30 tot 21u (voor alle leden ouder dan 10 jaar)

07 AUGUSTUS


JUDOTRAININGEN DOJO BOOM
Braxhall, De Schorre, Kapelstraat 145

VRIJDAG [Boom] van 19u30 tot 21u (voor alle leden ouder dan 10 jaar

11 AUGUSTUS
18 AUGUSTUS
25 AUGUSTUS

Gepubliceerd op

Trainingen Juli

MAANDAG [ NIEL] van 19u30 tot 21u (voor alle leden ouder dan 10 jaar)

03 JULI
10 JULI
17 JULI
24 jULI
31 JULI

Gepubliceerd op

Kyu examen Mei 2023

Zijn geslaagd voor het kyu-examen op 7 mei 2023:

WIT-GEEL

Aerts Ylano
Bollaerts Liam 
Celis Fabbian Alexander 
De Beuckelaer Warre
De Keirsmaeker Xander
Haubourdin Christian 
Hensbergen Rikkie
Kasongo Joys
Lodeweyckx Vinz 
Miteu Enakkhorré
Miteu Mahanaim
Palinckx Dennden
Palinckx Dexx
Podosinnikov Alisa
Scholiers Elise
Talii Walid
Van Den Vreken Iben
Van Ryn Arthur
Van Ryn Lowie
Verheyen Seth
Wanga Ethan
Wenselaers Leonel 

GEEL

Achouri Houd
Borstlap Ward
Caetano Maluta Maxime
El Himr Yasmin 
Goossens Imana 
Karpisek Matej
Lakhdar Safwan
Maricq Manon
Suykens Christina 

GEEL-ORANJE

De Cock Ward
Van Ryn Lucas

ORANJE-GROEN

El Hajouti Ilyas
Kocyigit Enes
Kocyigit Ömer

GROEN

Cornelis Matthias
De Schrijver Silke
Vos Fabian

GROEN-BLAUW

Nkama Bivens

BLAUW

Smolderen Hanne
Van Baelen Fabio
Van Bauwel Seb
Van Camp Flore
Van Dyck Wout
Wouters Bruno

BRUIN

Claes Thomas

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Maart – April

De afgelopen 2 maanden waren opnieuw goed gevuld voor onze club.
Hieronder vindt u een overzicht van wat er in maart en april allemaal gebeurd is:

Grand Slam Antalya

Matthias Casse verovert goud op de Grand Slam in Antalya.
Op zaterdag 1 april nam Matthias Casse deel aan de Grand Slam in Antalya. Hij versloeg achtereenvolgens Anri Egutidze (POR/ 47), Nurbek Murtozoev (UZB/105), Jose Maria Mendiola Izquieta (ESP/34), Alpha Oumar Djalo (FRA/5) en Saeid Mollaei (AZE/3). Dit leverde hem zijn eerste (gouden) medaille van het jaar op. Hopelijk een mooi voorproefje voor het wereldkampioenschap in Doha in mei.

<image002.jpg>

Düsseldorf Open U16

Viktoria Grigoryan en Amélie Wellekens werden door Judo Vlaanderen geselecteerd om deel te nemen aan het Düsseldor Open U16. Amélie kan 2 wedstrijden winnen, en verliest ook 2 wedstrijden. Dit levert haar een verdienstelijke 9deplaats op. Viktoria kon 4 wedstrijden winnen, en verloor er 1, waarmee ze een knappe bronzen medaille behaalde.

Ook andere judoka’s wagen hun kans op het internationale toneel

Door de prestaties op de selectietoernooien in de tweede helft van 2022 en op het Belgisch Kampioenschap van februari 2023 mocht Bjarne Wellekens namens Judo Vlaanderen deelnemen aan verschillende toernooien op het Europese niveau. Hij nam deel aan het International Masters in Bremen (GER) en de Cadet European Cups in Zagreb (CRO) en Teplice (CZE). Een medaille kon hij op deze toernooien niet bemachtigen.

Sofiane El Hajouti werd net als Bjarne naar Bremen gestuurd, hij kon hier geen wedstrijd winnen.
Jeroen Casse nam op 11 maart deel aan het European Open in Rome (ITA). Hij kon helaas geen overwinning behalen.
Roos Christiaans vocht op 25 maart op de International Turingia cup in Bad Blankenburg (GER). Zij kon ook geen overwinning boeken.

Hoewel hier geen medailles veroverd werden, zijn dit zeer belangrijke ervaringen om door te groeien op het internationale niveau.

<image006.jpg>

Sterk vertegenwoordigd op toernooien in eigen land

Zoals steeds nemen we met onze judoka’s deel aan verscheidene wedstrijden deel.
De coaches en judoka’s legden hiervoor de nodige kilometers af en belandden zo in: Ingelmunster, Meise, Lummen en Brecht.
Alle judoka’s van de leeftijden U9, U11, U13, U15, U18 en U21+ gaven het beste van zichzelf met al dan niet het verhoopte resultaat.

Het goede werk werd onder andere in Lummen beloond, waar de judoka’s U13 met hun gecombineerde prestaties een 2de plaats in het algemeen klassement behaalden.

De volledige uitslagen en verslagen van deze wedstrijden kan u terug vinden op onze facebook– en instagram-pagina.

Opnieuw een geslaagde editie van het judoweekend

Een activiteit waar veel van onze leden jaarlijks naar uitkijken, is het judoweekend. Een weekend samen met de vrienden, judo doen spelletjes spelen en elkaar beter leren kennen. In het weekend van 10-11-12 maart trokken we met z’n allen naar Herentals.

De foto’s van dit weekend kan u vinden via de fotogalerij op onze website.

Noteer volgende data in je agenda

 • WERELDKAMPIOENSCHAP
  Op woensdag 10 mei zal Matthias Casse proberen om zijn wereldtitel te heroveren op het wereldkampioenschap in Doha (QAT).
  Zijn wedstrijden zijn te volgen via www.ippon.org
 • CLUBKAMPIOENSCHAP
  Op zaterdag 20 mei organiseren we ons jaarlijks clubkampioenschap in de sporthal in Niel (Landbouwstraat 145). 
  Inschrijven is niet nodig. (Inschrijven = aanmelden op de weging om 13u)
 • FANDAG MATTHIAS CASSE
  Op zondag 21 mei bent u van harte uitgenodigd op onze tweede Matthias Casse Fandag. (iedereen welkom)
 • CLUBFEEST
  Op zaterdag 24 juni hopen wij u te kunnen verwelkomen op ons jaarlijks clubfeest.
  U zal hierover nog verdere informatie ontvangen.

Gepubliceerd op

Kyu examen Maart 2023

Zijn geslaagd voor het kyu-examen op 19 maart 2023:

WIT-GEEL

Nicolas Boen, Cas Bosmans, Ryan Degoes, Aurélie Detiège, Haroun El Barghouti, Noah El Barghouti, Driss El Khaoui, Simon Keyen, Brent Lauwers, Lisa-Marsella Kowalczyk, Wout Mennes, Nand Mylle, Matteo Sigona, Robbe Thoné, Senne Van Camp, Menno Van Dyck, Mil Van Saelen, Ayman Bouali, Josse De Graef, Sami Bouriny

GEEL

Mikolaj Izdebski, Camelia Rwamugabo, Lucas Cleeren, Flynn De Sadeleir, Thomas Duvivier, Abderrahman El Hajouti, Erik Sarion, Kamiel Grard, Charlotte Van Camp, Tijs Van Reusel

GEEL-ORANJE

Yana Cheryji, Liah Raeymaekers, Lou Van Dyck, Nathanael Mamba, Jasper Van Put

ORANJE

Hanne Moens, Sam Smets 

GROEN

Imran Boutasmit, Matias Claes

BLAUW

Lukas Somers

Gepubliceerd op

BELGISCH JEUGDKAMPIOENSCHAP 2023

VERSLAG

©Ann Mampaye

Zaterdag 18 februari
meisjes U15: Viktoria (-40kg) en Amélie (-44kg)

De openingswedstrijd van onze twee meisjes kan niet beter verlopen.
Amélie kan binnen 20 seconden twee wazari’s scoren en Viktoria weet dat nog te overtreffen met een ippon in 4 seconden. ⚡️⚡️ Dat smaakt naar meer!

In haar halve finale kan Amélie deze goede flow doorzetten. Ook een tweede Waals meisje moet er vrij snel aan geloven na een mooie uchi mata van Amélie. Viktoria’s halve finale is een re-make van die van het Vlaams Kampioenschap (die ze won). Viktoria domineert de partij vanaf het begin en kan op voorsprong komen. Tot een tweede score komt ze niet ondanks verwoede pogingen, maar ze kan de kamp uitvechten en zich eveneens plaatsen voor de finale!

Opnieuw is die finale een re-make van die van het VK. De tegenstandster is fysiek sterk en snel en slaagt er net als vorige week in om Viktoria te beletten haar beste worp te gebruiken. En dat maakt een verschil, want dat dwingt Viktoria, in een evenwichtige kamp, om andere worpen te proberen. Het andere meisje weet halverwege één van die aanvallen over te nemen en op wazari voorsprong te komen. Viktoria haalt nog alles uit de kast, maar kan de situatie jammer genoeg niet meer ombuigen.

Amélie vecht in haar finale tegen de Waalse kampioen. Een meisje met een sterke kumi kata, zo blijkt al snel. Amélie heeft het moeilijk om de linkerarm van de ander te controleren en wordt keer op keer naar beneden gedrukt. Ze krijgt daardoor een strafpunt omdat ze onder de gordel vastgrijpt. Desalniettemin weet Amélie met een bliksemsnelle overname van een aanval op voorsprong te komen. Maar het wedstrijdbeeld verandert niet en Amélie blijft problemen hebben in de pakking, waardoor ze een tweede, identiek strafpunt incasseert. Met twee strafpunten op het bord, kan ze het zich niet veroorloven om tijd te winnen, ze moet de strijd aangaan. Helaas blijft het Waalse meisje de overhand houden en in de laatste minuut scoort ze ippon.

Zo gaan beide finales helaas verloren. Maar onze meisjes mogen met opgeheven hoofd terugkijken op hun kampioenschap en trots zijn op hun zilveren medaille 🥈. Beiden verloren ze in een eerlijke strijd tegen een goede tegenstander.

Zondag 19 februari
jongens U18: Sofiane (-60kg) en Bjarne (-66kg) en meisjes U18: Appolien (-52kg).

In de ochtendsessie bij de jongens is het Sofiane die eerst aan de bak moet. Na een nerveuze opening en wat voorzichtig aftastende aanvallen van beide kanten, kan Sofiane bij zijn eerste serieuze poging wazari scoren op schouderworp en na een tweede aanval zijn opponent in houdgreep nemen en de match winnen. Bjarne moet openen tegen de Waalse kampioen, een gevaarlijke klant. Maar Bjarne staat goed en straalt onverzettelijkheid uit. Hij komt gevaarlijker uit de hoek dan zijn gereputeerde tegenstander en kan diens aanvallen neutraliseren. Bovendien is Bjarne dreigend bij het grondwerk; een eerste maal kan de Waal ontsnappen, maar de tweede maal is het raak. Na een sankaku-verwurging door Bjarne, moet de ander afkloppen.

Ondertussen is Sofiane aan zijn halve finale begonnen. En dat wordt een episch gevecht dat na de reguliere duur van 4 minuten nog eens bijna 13 minuten in golden score zal doorgaan. Om een héééél lang verhaal kort te maken: beide jongens zijn actief, met goede pogingen en miraculeuze ontsnappingen, en hebben een ijzersterke uithouding. Het kan beide kanten uit, maar helaas voor Fudji Yama en Sofiane, gaat de match verloren.

Bjarne is in zijn halve finale merkbaar nerveuzer dan voorheen en maakt daardoor kleine foutjes die door de scheidsrechter met shido’s bestraft worden. Helaas verliest hij daardoor na het incasseren van drie strafpunten in een eerder tactische match zonder veel echt gevaar van beide kanten.

Onze twee helden moeten dus met de hulp van coaches Guy en Ken zichzelf terug zien te motiveren 😤💪om de kamp om het brons strijdvaardig aan te vatten. Dat lukt goed en dat alleen pleit al voor de karaktersterkte van deze twee kerels. Sofiane begint voortvarend aan zijn partij, misschien te voortvarend want hij wordt gecounterd. Gelukkig op een haar na geen tegenscore! Alweer wordt het een wedstrijd voor sportmannen met 7 longen en zal de overtime oplopen tot meer dan 9 minuten. Beide judoka’s voeren gevaarlijke aanvallen uit en draaien zich als slangen uit moeilijke situaties. Gaandeweg krijgt onze “Mr. Golden Score ” een licht overwicht, maar hij kan net niet scoren op verwurging en klem. Af en toe komt ook de andere jongen nog gevaarlijk uit de hoek zodat de strijd niet gestreden is. Na 8min40 eindelijk wordt eindelijk een wazari toegekend aan Sofiane en de ontlading is groot. Maar dat is buiten de VAR gerekend en de score wordt teruggedraaid. Maar Sofiane heeft de overwinning geroken en twee aanvallen later is de score, en de bronzen medaille,🥉 toch daar.

Feest op de tribunes🥳 bij de talrijk opgekomen familie El Hajouti en de al even talrijk aanwezige Fudji Yama-supporters in het algemeen (naar schatting waren we met een 50-tal op zondag en dat kon gehoord worden). Inderdaad, dubbel feest zelfs🥳🥳, want als intermezzo tijdens de uitputtingsslag van Sofiane is ook Bjarne aan zijn wedstrijd voor brons begonnen. Na de iets zenuwachtigere tweede kamp, staat er terug de zelfzekere Bjarne van de openingsmatch. Een initieel schrikje na een gevaarlijke aanval van de tegenstander en een bijna-houdgreep wordt snel omgezet in dominant judo. De Waalse tegenstander lijkt meer bezig met vestimentaire problemen dan met het judo zelf en weet van geen hout pijlen maken tegen Bjarne. Nog geen 20 seconden nadat Sofiane zich van brons verzekert, en alvorens het applaus helemaal wegdeemstert, kan Bjarne met een sankaku-verwurging ippon scoren en wordt de volumekraan weer helemaal opengedraaid bij de Fudji Yama-supporters. Tweede brons van de dag🥉.

Bij de meisjes U18 heeft Appolien geen gemakkelijke opdracht. Ze is eerstejaars, wat inzake kracht toch een slok op een borrel scheelt tegen meisjes die 1 à 2 jaar ouder zijn, maar bovendien zijn de tegenstanders in haar categorie echt wel van een hoog niveau. In haar openingsmatch treft ze een laatstejaars die al drie maal Belgisch kampioen werd (die bv. in 2022 onze eigen New versloeg in de categorie tot 48kg) en het afgelopen jaar drie bronzen medailles pakte op European Cups U18 en zelfs een zilveren medaille op een European Cup U21). Dat niveau is momenteel nog te hoog gegrepen voor Appolien. Ze start met goede moed, want in judo zou het niet de eerste keer zijn dat een favoriet verrast wordt, maar het andere meisje vliegt erin als een echte wervelwind en na twee acties beland Appolien al in een stalen houdgreep.

Ze mag herkansen in een burenstrijd tegen een meisje van Judoschool Reet, dat op het BK 2022 nog zilver veroverde in dezelfde gewichtscategorie en waartegen Appolien nog nooit gewonnen heeft. Geen simpele klus dus. De start is ook moeizaam, met de eerste acties in het voordeel van de ander. Maar dan begint Appolien op slimme manier de aanvallen van het andere meisje te counteren door achterwaarts door te sturen. Dat loont, want bij de derde gelijkaardige poging gaat de ander plat op de rug. Ippon!

De druk stijgt, de kamp om brons is al wat rest. Opnieuw een tegenstandster waartegen ze nog nooit won. Coach Ken heeft een tactisch plannetje om het gevaarlijkste wapen van het andere meisje, haar linkse seoi nage, te neutraliseren. In een eerste actie lukt dat netjes, maar vlak daarna maakt Appolien een foutje en loopt ze recht in die gevaarlijke seoi nage🤦‍♀️. Game over, te snel, en weg medailledromen…

CONCLUSIES

Al bij al mogen onze deelnemers en Fudji Yama in het algemeen, terugkijken op een geweldig BK. We slaagden erin 4 van de 5 kansen om te zetten in medailles en daarbij nog een 5de plaats te veroveren. En dat in gewichtscategorieën waar medailles echt niet voor het oprapen liggen!

Louter sportief gezien, mogen we ook de prestaties van onze andere jongeren, die vanaf het Provinciaal Kampioenschap hun uiterste best deden, niet uit het oog verliezen. Er werd mooi werk geleverd waarbij, uiteraard, nog individuele verbeteringen mogelijk zijn, maar we mogen toch terugkijken op een globaal mooie prestatie van onze wedstrijdjudoka’s. Hopelijk inspireert dit tot het zich blijven inzetten tijdens clubtrainingen en tot deelname aan provinciale en regionale trainingen en allerlei stages. Het is en blijft een fantastische sport met een mooie filosofie van inzet, sportiviteit en het zich gezamenlijk verbeteren.

Dank tenslotte aan alle supporters, die er verre verplaatsingen naar West-Vlaanderen voor over hadden, of die vanuit de zetel thuis de live-stream volgden. We waren zowel op het PK, VK en BK opnieuw één van de talrijkst vertegenwoordigde clubs en daar zijn we trots op. Fudji Yama is wat wedstrijden betreft nog steeds een familiale club waarbij iedereen iedereen kent en aanmoedigt en uit deze steun kunnen onze atleten steeds moed putten.

YAMAYAMAYA … FUDJI YAMA !

Verslag : Tom Fordel

Fotoalbum (wordt de komende dagen aangevuld): BK JEUGD 2023

Bericht HLN : Judoschool Fudji Yama zet met vier medailles sterke prestatie neer op Belgisch kampioenschap

Gepubliceerd op

Programma FEBRUARI

In februari zijn er heel wat activiteiten gepland. Hierbij een overzicht:

 • 04 FEB
  Geen vrije training te Boom
  wegens kyu-examen !!
 • 05 FEB
  U15-U18-U21 Provinciaal kampioenschap — Schoten
 • 05 FEB
  Matthias Casse — Grand Slam — Parijs
 • 11 FEB
  U15-U21 Vlaams kampioenschap HEREN — Ingelmunster
 • 12 FEB
  U15-U21 Vlaams kampioenschap DAMES — Ingelmunster
 • 18 FEB
  U15-U21 Belgisch kampioenschap HEREN — Tielt
 • 19 FEB
  U15-U21 Belgisch kampioenschap DAMES — Tielt
 • 26 FEB
  U15 Izegem Open
 • 26 FEB
  U9-U11-U13 International Antwerp Open — Hoevenen
Gepubliceerd op

Oni Junior Trophy U9

Grote opkomst van onze U9 in Puurs vandaag! Liefst veertien jongens en meisjes gingen er aan de slag, voor bijna de helft was het hun allereerste officiële judowedstrijd 🙂
Hoewel ze stuk voor stuk hun uiterste best deden, was de tegenstand soms te sterk en hadden we het geluk niet altijd aan onze zijde.
Daardoor konden we onze glansprestatie van vorig jaar, toen we de beker voor beste club wegkaapten, niet herhalen.
Jammer maar niet getreurd, iedereen heeft veel bijgeleerd en plezier gemaakt. En een nieuwe generatie heeft onze strijdkreet Yamayamaya… Fudji Yama laten horen 💪💪💪

Resultaten
Goud 🥇voor Abderrahman, Zakaria en Flynn
Zilver 🥈voor Sarah en Lene
Brons 🥉voor Julie, Charlotte, Lore, Silke, Achiel, Marcel

Deelnameprijs 🏅voor Jayda, Kamiel en Finbar

Gepubliceerd op