Terugblik op 2020-2022

Beste Judoka, Beste ouders,

Het voorbije seizoen was er één van heropstarten na COVID-19. We moesten nog rekening houden met enkele naweeën die onze activiteiten beperkten, maar we konden toch al het grootste deel van onze normale werking ontplooien of inhalen.

Inhalen was er bv. bij de examens voor de hogere gordels. Onze club stuurde heel wat mensen naar de centrale examencommissie en allen keerden met een nieuwe dan-graad terug! Top of the Bill waren Hugo (8ste dan), Guy (6de dan) en Anke (3de dan), maar er waren ook nieuwe zwarte gordels voor Junior, Els en Mats. Daarnaast konden we ook opnieuw enkele leden op cursus sturen om trainer te worden. Andrew, Hannah en Tinke legden succesvol examen af als initiator en Katoo en Laura zijn nieuwe aspirant-initatoren. Al deze prestaties en kennisverwerving  zorgen voor een nieuwe kwaliteitsinjectie in ons trainerskorps waar onze leden van zullen kunnen profiteren.

Op infrastructuurvlak mogen we trots terugkijken op de opening van onze nieuwe dojo te Niel, waardoor we op die locatie meteen een mooie stijging van het ledenaantal mochten noteren.

Op sportief gebied bleven we uiteraard onze internationale toppers volgen. Matthias Casse voegde dit seizoen twee Grand Slam-overwinningen (Abu Dhabi en Tel Aviv), een Grand Prix-overwinning en last but not least een zilveren medaille op het EK te Sofia toe aan zijn indrukwekkend palmares! Ook broer Jeroen blijft aan de weg naar de top timmeren, hij behaalde net een zilveren medaille op de European Cup van Riga en werd opnieuw Belgisch kampioen. Op nationaal vlak mochten we ook een bronzen medaille van Anke Verelst op het BK bij de senioren vieren. Los van deze prestatie, maar het vermelden waard: Anke werd ook Nationaal Scheidsrechter!

Bij de jeugd werden de wedstrijden in september opnieuw opgestart, maar omwille van Corona werden er minder wedstrijden georganiseerd en sommige werden noodgedwongen afgelast. Toch konden alle leeftijdscategorieën wel een aantal tornooien afwerken. Ook werden er dit seizoen maar liefst twee maal nationale jeugdkampioenschappen georganiseerd, in het najaar voor 2021 en in februari voor 2022. Fudji Yama mag hier met een goed gevoel op terugkijken. Bjarne Wellekens werd Belgisch kampioen 2021 (U15 -66kg), terwijl we ook in 2022 een Belgisch kampioen hadden met Viktoria Grigoryan (U15 -32kg). Onze meisjes maakten er in 2022 een echt Fudji Yama girlpower jaar van met nog 4 bronzen medailles voor Amélie Wellekens (U15 -40kg), Roos Christiaens (U18 -57kg), Dien Maerevoet (U18 -40kg) en New (U18 -48kg).

O ja, onze atleten kregen ook erkenning op gemeentelijk vlak. In Hemiksem werd uitgebreid hulde betuigd aan Matthias met een avondvullende presentatie, interview en receptie en in Boom mochten we 2 maal triomferen. In uitgesteld relais kreeg New de sporttrofee Gouden Baksteen uitgereikt voor het jaar 2020, terwijl Matthias (samen met iemand van het Olympisch hockeyteam) in 2021 won.

We organiseerden ook twee speciale trainingen, eentje om Matthias’ prestaties in 2021 te huldigen en eentje om Hugo in het zonnetje te zetten voor 50 jaar zwarte gordel en voor zijn 8ste dan. Onze 2de Fandag Matthias Casse eind december viel helaas in het water door een tijdelijke heropflakkering van Corona.

Onze traditionele Kaas & Wijn avond kon evenmin doorgaan. Maar niet getreurd, we hebben dan maar een Kaas & Judobier Take away in elkaar gestoken. Na een gedwongen sabbatjaar konden we ook opnieuw een judoweekend op poten zetten en dat het een dolle boel werd stond in de sterren geschreven J. Met veel plezier organiseerden we ook opnieuw ons clubkampioenschap voor de jeugd en ons clubfeest met barbecue. En of we dat gemist hebben tijdens Corona!

Het nieuwe seizoen 2022-2023 staat ondertussen al voor de deur, we starten in de eerste week van september op onze gebruikelijke trainingsdagen en -uren die hier te raadplegen zijn: https://judofy.be/wp/trainingen-per-dojo/. Tot dan geldt onze vakantieregeling die u ook op de website kunt napluizen. Dit betekent dat de eerste training zal plaatsvinden op donderdag 1/09 in Niel en Schelle en vrijdag 2/09 of zaterdag 3/09 (mini en U11) in Boom.

Gepubliceerd op

Teambuildingsweekend aug 2022

Het was een gezellig ‘onder-onsje’ met heel veel vrije tijd, activiteiten, koken, fun, sport en plezier.
Het team is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen 😉

De volledige fotoreeks kan je bezichtigen op deze link (Flickr fotoalbum)

Gepubliceerd op

Kyu examen Mei 2022

Zijn geslaagd voor het kyu-examen op 8 mei 2022:

WIT-GEEL
Achouri Houd, Braet Lucas, Caetano Maluta Maxime, Cleeren Lucas, De Saedeleir Flynn, El Hajouti Abderrahman, El Himr Yasmin, El Kadi Zakaria, Lakhdar Safuan, Sarion Erik, Soussi Maryam, Suykens Christina, Borstlap Ward, Ielegems Lene, Karpisek Luka, Pichal Louis, Rwamugabo Camelia, Stalpaert Aaron, Verbeke Emma, Van Braeken Lotte, N’Bongo Maxim, Aytac Muhammed, Grard Kamiel, Maricq Manon, Nobels Joren, Van Camp Charlotte, Van Reusel Tijs, Scholliers Bjorn, Leon Nissen

GEEL
Rypens Zatara

GEEL-ORANJE
Cools Stig, Dobrikov Kaloyan, Vozniuk Ratmir, Wijckmans Deven

ORANJE-GROEN
Lyssens Lyam

GROEN
Nkama Bivens, Van Bauwel Seb, Thoné Jasper, Van Dyck Wout, Burdz Andrei

BRUIN
Dooms Calliope, Maerevoet Seth, El Hajouti Sofiane, Wellekens Bjarne

Gepubliceerd op

BK jeugd 2022

Belgisch Kampioenschap Jeugd

#Girlpower

Fudji Yama jeugd liet zich op PK, VK en BK opmerken.
Op het provinciaal kampioenschap wisten 13 jongeren zich met een plaats bij de eerste 4 te selecteren voor het Vlaams jeugdkampioenschap.

U15

Onze dames van de U15 moesten vandaag als eerste aan de slag in Tielt. Alle drie hebben ze sterke judo laten zien.


Viktoria Grigoryan (-32kg) won maar liefst drie kampen en werd Belgisch Kampioen!
Amélie Wellekens (-40 kg) behaalt brons door 2 wedstrijden flitsend te winnen.
Calliopé Dooms (-48kg), ondanks het feit dat ze hele mooie wedstrijden heeft gevochten, kon ze helaas geen Belgische medaille aan haar palmares toevoegen.

Voor alle drie de dames was het hun eerste deelname aan een Belgisch Kampioenschap.

Bovendien was dit de eerste keer dat Anke als scheidsrechter voor het Belgisch Kampioenschap werd opgeroepen.

U18

De meisjes U18 wilden zeker niet onderdoen. Zij zetten de trend van zaterdag met glans voort.

Dien Marevoet (-40kg), Decha-Akkharamongkot (New) Tritsawan (-48kg) en Roos Christiaens (-57kg) behaalden een bronzen medaille!

We begonnen met 6 judoka’s aan dit Belgisch Kampioenschap en komen met 5 medailles naar huis! Een prachtprestatie van onze meisjes!

Proficiat allemaal
#girlpower 🥉🥉🥉

Gepubliceerd op

MATTHIAS CASSE ONGESLAGEN IN 2022

Tel Aviv Grand Slam 2022 Israël

Dit weekend zette Matthias Casse alweer zijn beste beentje in Tel Aviv.
Mooie wedstrijden. Rustig en beheerst. Het leverde hem een nieuwe gouden medaille. De derde op rij.

Matthias won de GP van Portugal op 28 januari. Op 17 februari won hij ook de Grand Slam van Tel Aviv.
Daarvoor moest hij diep gaan: in de halve finale winst van de Oostenrijker Borchasvili (WRL nr 8 en ook brons in Tokio ).

In de finale kon hij pas na 8 minuten op Turk Albayrak ( WRL nr 5 en Europees kampioen) met een armklem na offerworp overwinnen.
Ook zonder coach Van der Ham blijft hij scoren!  PROFICIAT !

3de gouden medaille op Grand Slam

Lees een uitgebreid verslag op de website van JudoVlaanderen

grand-slam-tel-aviv-derde-gouden-gs-plak-voor-matthias-casse/

Herbekijk de wedstrijden
op IJF of op Youtube

Gepubliceerd op

Judoschool Fudji Yama op hoog niveau

Prestaties eind 2021

Sedert september zijn er bij Fudji Yama een aantal topprestaties geleverd.

Competitief

Op 11/11 verlengde Jeroen Casse zijn titel van Belgisch kampioen in de -73kg categorie.

Op 27/11 won Matthias Casse de Grand Slam van Abu Dhabi.

Na de titel van wereldkampioen, zilver op het EK en brons op de Spelen stond Matthias eind 2021 nr 1 op de wereldranglijst over alle categorieën: een moeilijk te overtreffen jaar!

De geplande fandag voor Matthias moest wegens corona geannuleerd worden.

Bij de jongeren werd Vlaams kampioen Bjarne Wellekens op 4/12 ook Belgisch kampioen bij de

 U15 -66kg.

Technisch

In de periode september-december boden 6 Fudji Yama ’s zich voor een dan-examen aan bij de examencommissie van Judo Vlaanderen: allen slaagden.

 Els Duhoux, Junior Michiels en Mats Robbroeckx behaalden de zwarte gordel (= 1-ste dan).

Anke Verelst slaagde voor zwarte gordel 3-de dan.

Guy Wils werd 6-de dan en Hugo Mampaey 8-ste dan.

Vanaf 6-de dan mag men zowel een zwarte als rood-witte gordel dragen;
Hugo is de enige 8-ste dan en daarmee ook de hoogste graad in de provincie Antwerpen. Een straffe prestatie!

cfr. nieuwsbrief gemeente Boom Gepubliceerd op  za 01 jan 2022

Gepubliceerd op