Terugblik op 2020-2022

Beste Judoka, Beste ouders,

Het voorbije seizoen was er één van heropstarten na COVID-19. We moesten nog rekening houden met enkele naweeën die onze activiteiten beperkten, maar we konden toch al het grootste deel van onze normale werking ontplooien of inhalen.

Inhalen was er bv. bij de examens voor de hogere gordels. Onze club stuurde heel wat mensen naar de centrale examencommissie en allen keerden met een nieuwe dan-graad terug! Top of the Bill waren Hugo (8ste dan), Guy (6de dan) en Anke (3de dan), maar er waren ook nieuwe zwarte gordels voor Junior, Els en Mats. Daarnaast konden we ook opnieuw enkele leden op cursus sturen om trainer te worden. Andrew, Hannah en Tinke legden succesvol examen af als initiator en Katoo en Laura zijn nieuwe aspirant-initatoren. Al deze prestaties en kennisverwerving  zorgen voor een nieuwe kwaliteitsinjectie in ons trainerskorps waar onze leden van zullen kunnen profiteren.

Op infrastructuurvlak mogen we trots terugkijken op de opening van onze nieuwe dojo te Niel, waardoor we op die locatie meteen een mooie stijging van het ledenaantal mochten noteren.

Op sportief gebied bleven we uiteraard onze internationale toppers volgen. Matthias Casse voegde dit seizoen twee Grand Slam-overwinningen (Abu Dhabi en Tel Aviv), een Grand Prix-overwinning en last but not least een zilveren medaille op het EK te Sofia toe aan zijn indrukwekkend palmares! Ook broer Jeroen blijft aan de weg naar de top timmeren, hij behaalde net een zilveren medaille op de European Cup van Riga en werd opnieuw Belgisch kampioen. Op nationaal vlak mochten we ook een bronzen medaille van Anke Verelst op het BK bij de senioren vieren. Los van deze prestatie, maar het vermelden waard: Anke werd ook Nationaal Scheidsrechter!

Bij de jeugd werden de wedstrijden in september opnieuw opgestart, maar omwille van Corona werden er minder wedstrijden georganiseerd en sommige werden noodgedwongen afgelast. Toch konden alle leeftijdscategorieën wel een aantal tornooien afwerken. Ook werden er dit seizoen maar liefst twee maal nationale jeugdkampioenschappen georganiseerd, in het najaar voor 2021 en in februari voor 2022. Fudji Yama mag hier met een goed gevoel op terugkijken. Bjarne Wellekens werd Belgisch kampioen 2021 (U15 -66kg), terwijl we ook in 2022 een Belgisch kampioen hadden met Viktoria Grigoryan (U15 -32kg). Onze meisjes maakten er in 2022 een echt Fudji Yama girlpower jaar van met nog 4 bronzen medailles voor Amélie Wellekens (U15 -40kg), Roos Christiaens (U18 -57kg), Dien Maerevoet (U18 -40kg) en New (U18 -48kg).

O ja, onze atleten kregen ook erkenning op gemeentelijk vlak. In Hemiksem werd uitgebreid hulde betuigd aan Matthias met een avondvullende presentatie, interview en receptie en in Boom mochten we 2 maal triomferen. In uitgesteld relais kreeg New de sporttrofee Gouden Baksteen uitgereikt voor het jaar 2020, terwijl Matthias (samen met iemand van het Olympisch hockeyteam) in 2021 won.

We organiseerden ook twee speciale trainingen, eentje om Matthias’ prestaties in 2021 te huldigen en eentje om Hugo in het zonnetje te zetten voor 50 jaar zwarte gordel en voor zijn 8ste dan. Onze 2de Fandag Matthias Casse eind december viel helaas in het water door een tijdelijke heropflakkering van Corona.

Onze traditionele Kaas & Wijn avond kon evenmin doorgaan. Maar niet getreurd, we hebben dan maar een Kaas & Judobier Take away in elkaar gestoken. Na een gedwongen sabbatjaar konden we ook opnieuw een judoweekend op poten zetten en dat het een dolle boel werd stond in de sterren geschreven J. Met veel plezier organiseerden we ook opnieuw ons clubkampioenschap voor de jeugd en ons clubfeest met barbecue. En of we dat gemist hebben tijdens Corona!

Het nieuwe seizoen 2022-2023 staat ondertussen al voor de deur, we starten in de eerste week van september op onze gebruikelijke trainingsdagen en -uren die hier te raadplegen zijn: https://judofy.be/wp/trainingen-per-dojo/. Tot dan geldt onze vakantieregeling die u ook op de website kunt napluizen. Dit betekent dat de eerste training zal plaatsvinden op donderdag 1/09 in Niel en Schelle en vrijdag 2/09 of zaterdag 3/09 (mini en U11) in Boom.